Nieuwsbericht

logo-tbem-v2

Wandeling ouders/kind

Op 2 juli heeft de vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas in samenwerking met KOW Belfeld een wandeling ouders/kind georganiseerd.

34 kinderen en 33 volwassenen verzamelde zich om 13.30 uur bij het clubgebouw van de vogelwerkgroep Tösse Bös en Maas op de Stationsstraat in Belfeld.

KOW was met 9 leiders aanwezig en van de vogelwerkgroep waren 19 leden actief

Om 13.30 uur ging de eerste groep beginnen aan hun wandeling.

De kinderen hebben tijdens deze wandeling van ongeveer 3 km 6 opdrachten moeten uitvoeren. In de opdrachten zat een spelelement waarbij ook hun kennis van vogels getoetst werd.

Als club stonden we versteld wat deze kinderen van vogels die in onze omgeving voorkomen wisten.

De kinderen kregen onderweg op de verzorgingspost en zakje snoep en drinken, wat  zeer welkom was gezien het mooie warme weer. Na afloop kregen de kinderen weer wat drinken en een zakje chips. De ouders kregen voor hun bijdrage aan deze prachtige middag koffie/thee en vlaai aangeboden.

Voor de winnaars was een mooi nestkastje beschikbaar dat ook met veel enthousiasme  mee naar huis werd genomen. En alle kinderen kregen ook een placemat en het tijdschrift Junior van de vogelbescherming Nederland.

Als organisatie zijn we zeer tevreden over het verloop van deze middag en hebben de verwachting uitgesproken dat dit zeker een vervolg zal krijgen.

Foto’s in Fotoalbum

Tösse Bös en Maas